Setmana d’Acció Global Contra el Deute i les Institucions Financeres Internacionals

cartel semana de la deuda 2014-01Des de fa uns anys, entre el 8 i el 15 d’octubre, se celebra a nivell mundial la i, aquest any, també contra els Fons Voltor, que han estat d’actualitat darrerament. La data no és casual, ja que es commemora l’aniversari de l’assassinat de Thomas Sankara, qui va ser president de Burkina Faso entre els anys 1983 i 1987. Al juliol d’aquest darrer any va pronunciar un discurs en la Conferència de la Unió Africana fent una crida al repudi del deute i al no pagament d’un deute imposat, injust i il·legítim. Uns mesos després, el 15 d’octubre, fou assassinat, tal i com advertí que podria passar si el seu país era l’únic que es negava a pagar el deute.

Des de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD) estem organitzant diversos actes arreu de l’estat. A València hem organitzat les següents activitats:

Dimarts 14 d’octubre a les 19h
Escenaris de l’impagament del deute
Lloc: Ca Revolta (Carrer de Santa Teresa, 10 – València)
Xarrada i debat a càrrec de Carlos Sanchez Mato, economista, president d’ATTAC Madrid i membre de la PACD i de la Plataforma por la Nacionalizacion de las Cajas de Ahorro.

Dimecres 15 d’octubre a les 19h
Assemblea oberta de la PACD
Lloc: Ca Revolta (Carrer de Santa Teresa, 10 – València)
Després de la xarrada del dia anterior, continuarem debatent sobre l’impagament del deute i sobre els objectius de la Plataforma per a la temporada que acaba de començar. Esteu totes convidades a participar-hi.

Dijous 16 d’octubre a les 19h
Deute il·legítim i auditoria municipal: creació de grups d’auditoria ciutadana.
Lloc: Antic col·legi Villar Palasí, Benetússer (C/ Palleter, 9)

Xarrada organitzada per l’assemblea 15-M de Benetússer amb la col·laboració de la PACD

Esperem que aquestes activitats siguen del vostre interés, que hi assistiu per participar activament i, si ho considereu oportú, en feu difusió. Us adjuntem el cartell amb les activitats.

Salutacions cordials.

“ …les masses populars a Europa no són oposades a les masses populars a Àfrica. Els que volen explotar Àfrica són els mateixos que exploten Europa. Tenim un enemic comú.” Thomas Sankara, president de Burkina Faso (1983-1987).

15 d’octubre: Dia de Repudi del Deute en memòria de Thomas Sankara.

 

cartel semana de la deuda 2014-03Desde hace unos años, entre el 8 y el 15 de octubre, se celebra a nivel mundial la Semana de Acción Global Contra la Deuda y las Instituciones Financieras Internacionales y, este año, también contra los Fondos Buitre. La fecha no es casual, puesto que se conmemora el aniversario del asesinato de Thomas Sankara, quien fue presidente de Burkina Faso entre los años 1983 y 1987. En julio de este último año pronunció un discurso en la Conferencia de la Unión Africana haciendo un llamamiento al repudio de la deuda y al no pago de una deuda impuesta, injusta e ilegítima. Unos meses después, el 15 de octubre, fue asesinado, tal y como él mismo advirtió que podía pasar si solo su país dejaba de pagar la deuda.

Desde la Plataforma Auditoría Ciudadana de la Deuda estamos organizando varios actos en todo el estado. En Valencia hemos organizado las siguientes actividades:

Martes 14 de octubre a las 19h
Escenarios del impago de la deuda
Lugar: Ca Revolta (C/ de Santa Teresa, 10 – València)
Charla y debate a cargo de Carlos Sanchez Mato, economista, presidente de ATTAC Madrid y miembro de la PACD y de la Plataforma por la Nacionalizacion de las Cajas de Ahorro.

Miércoles 15 de octubre a las 19h
Asamblea abierta de la PACD

Lugar: Ca Revolta (C/ de Santa Teresa, 10 – València)
Después de la charla del día anterior, continuaremos debatiendo sobre el impago de la deuda y sobre los objetivos de la Plataforma para la temporada que acaba de empezar. Estáis todas invitadas a participar.

Jueves 16 de octubre a las 19h
Deuda ilegítima y auditoría municipal: creación de grupos de auditoría ciudadana
Lugar: Antiguo colegio Villar Palasí, Benetusser (C/ Palleter, 9)
Charla organizada por la asamblea 15-M de Benetússer con la colaboración de la PACD

Esperamos que estas actividades sean de vuestro interés, que asistáis para participar activamente y, si lo consideráis oportuno, hagáis difusión. Os adjuntamos el cartel con las actividades.

Saludos cordiales.

“ …las masas populares en Europa no son opuestas a las masas populares en África. Los que quieren explotar África son los mismos que exploten Europa. Tenemos un enemigo común.” Thomas Sankara, presidente de Burkina Faso (1983-1987).

 

15 de octubre: Día de Repudio de la Deuda en memoria de Thomas Sankara.Comments are closed.