Qui som

A l’octubre de 2011 en una trobada a Madrid en la qual participaren membres de la xarxa ¿Quien debe a quién?, 15M, Attac, DRY, Economistas Sin Fronteras, entre altres, començà un procés per a realitzar una Auditoria Ciutadana del Deute a l’Estat español per intentar esbrinar quina part del mateix és legítima i quina part il·legítima i, per tant, no s’ha de pagar.

El 25 de març de 2012 es posà ja en marxa la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute, No devem, No paguem. La Plataforma s’estructura en nodes d’actuació locals i actualment podem trobar-ne a Alacant, Astúries, Logroño, Madrid, Barcelona, Tarragona, Badalona, Guadalajara, Navarra, Galícia, Bizkaia, Córdoba, Saragossa i València, entre altres.

La primera reunió del grup de valència es celbrà el febrer de 2012 per iniciativa del col·lectiu Patas Arriba y diverses Assemblees del 15M de la ciutat. Els nostres objectius generals són:

  • Recuperar la sobirania dels pobles a través d’espais d’aprenentatge i metodologia de democràcia participativa, dotant a la societat d’una eina d’empoderament a través de la qual poder lluitar per la transparència, la democràcia i la justícia social.
  • Enfortir lligams amb altres moviments socials afins per unir les lluites contra el pagament de deutes que no han beneficiat al poble y han originat retallades en àmbits socials essencials.
  • Exigir el no pagament d’aquell deute que siga declarat il·legítim i denunciar i exigir responsabilitats a les persones responsables.
  • Promoure un canvi del model econòmic i social, denunciant els mecanismes d’endeutament que fonamenten el sistema econòmic mundial i que generen profundes injustícies.

 

2012-09-29 - Valencia PACD-PV  0140 2